Idiotsäkert recept

Förra gången jag skulle ge mig på att baka farmors drömmar blev det inte direkt goda kakor. Farmor är världens bästa på att baka och speciellt drömmar. Jag frågade om receptet hennes och det fick jag så klart, receptet var idiotsäkert, som hon sa. Yes, jag började baka och det slog mig när jag insåg att jag måste ha varit väldigt okoncentrerad då jag skrev av receptet eftersom jag är på väg att hälla i 3 1/2 dl vaniljsocker. Just det, det skulle nog ha stått vetemjöl. Hade också glöm skriva upp att de skulle vara olja i receptet. Som ni kanske förstår så blev dessa drömmar inte så där fantastiskt goda.

Varför inte försöka igen? Ringde farmor idag och bad om den riktiga versionen av receptet, som hon självklart kunde i huvudet. I receptet ska det vara en kopp smör, försöker be farmorn förklara hur ja ska måtta en kopp. tillslut säger hon,
– Men Anna ta allt i dl istället! Jaha farmor… i dl, smör i dl.
– Ja det klarar du ju av, det är bara att ta smöret och trycka ner det i ett mått som du sedan gröper ur med en sked. Jaha, det är så man ska göra!

Följde receptet och kände mig mäkta stolt när jag får en fin deg som ser ut att kunna bli drömmar. Sa till Erik,
– Ojoj, ja är ju lika bra som farmor! Skickade till mamma,
– Pappa hade kanske rätt, jag har ärvt hans gener! (Pappa brukar säga att ja har fått mina bakkunskaper från hans sida, pappa kan INTE baka, måste ha hoppat en generation, eller hur Pappa? )
När kakorna kom ut ur ugnen såg de så fina ut! Dock smakade de inte så bra, vart var den där goda smaken och varför var de hårda i botten?
Skit, bakade tigerkaka istället. Ska försöka igen på nytt med de där drömmarna, men inte idag! 🙂

IMG_6871

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s