Frukostgräddade frallor

Igår förberedde jag och Elias en deg som fått stå i kylen under natten.
På morgonen så trycktes den ut och skivades till rutor.
De fick en krispig yta och smaken var väldigt god.
Nästa gång kanske man kan variera med någon ört i eller annat kul.
För er som också vill göra brödet för att kunna avnjuta en frukost med nybakat bröd, här kommer receptet.

Bild

Du behöver (10 bullar): 

25g jäst
4dl vatten
1dl mjölk
1msk honung
1.5 tsk salt, gärna havssalt
570 gram vetemjöl special
60 gram grahamsmjöl
ev. flingsalt.

1. Kväll: Rör ut jästen i lite av vattnet (yes, vi tog kallt/ljummet).
Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst.
Häll i salt och honung och sist mjölet. Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev. (Ej maskin.)
Degen ska vara lite kladdig (Våga ha den kladdig!
Den var klibbig då den skars och klibbade på fingrarna när jag lyfte över på plåten).
Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och
sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie.

2. Nästa morgon: Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte.
Tryck ut degen till en rektangel ca 2 cm tjock och skär så stora bitar du vill ha.
Pudra över lite mjöl för synintrycket! Lägg över på bakpappersklädd plåt. Grädda i 225 º i ca 15-20 minuter.

Här kan hitta originalreceptet.

 Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s