Jag försöker ta vara på dagarna så gott det går även fast man jobbar.
Idag jobbar jag eftermiddag och passade på att få lite gjort på förmiddagen.
Började att röra ihop en smet till bröd.
Medans brödet var i ugnen åt jag frukost, vattnade landet, hängde tvätt och andra små sysslor.
Tog ut brödet och medans det fick svalna gick jag och gill ner till Vörnsvika och badade benen.
Gill sprang som en toka, det var ganska ljummt i vattnet. ‘
Baka brödet:
8 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 dl torkade frukter (jag hade äppelbitar, russin, aprikoser och plommon)
1 dl nötter
1/2 tsk salt
2 dl sirap
1,5 tsk bikarbonat
1 liter fil
1. Starta ugnen, 175 grader. Rör ihop mjölsorterna, fröerna, nötter, torkad frukt och salt i en bunke.
2. Rör sirap, fil och bikarbonat väl i en annan bunke. Blanda sedan i det i mjölblandningen.
3. Fördela smeten på två st 1,5 liter brödformar.
4. Mitt i ugnen ca 1,5h.
Smaka och njut.
Dom limporna med filmjölk i är så goda ,Blir inspirerad !! I mitt recept var det lingonsylt också. Gottgott 🙂
GillaGilla