Vi har byggt och målat Gills bur. Det ska bara målas ett varv till, limma fast golvmatta och sedan är det klart.
Sedan satte vi igång äppelplockning. Vi plockade flera kassar med äpplen.
Vi har inte använt allt ännu utan det står två kassar nere i matkällaren.
Det är även kvar äpplen på träden. Det blir mycket frukt på tre träd!
Men det är kul att kunna ta reda på äpplena och göra egna gosaker av det.
Vi gjorde vår favorit, äppelsaft som står och blir god av sig själv. Vi hackade upp 37 kilo äpplen.
Det blir altlså mer än 37 kilo saft då vi använt 37 liter vatten. Mums!
Saft, saft, saft i stora lass, lass lass…
Skönt i solen!
Gillsan och jag
Gjorde även chips med kanelsmak.
Också MUMS, dom kommer jag att föräta mig på.
Speciellt denna månad då jag inte ska äta något godis (Lidingöloppet…)
Det passade perfekt att göra äppelskivorna i matberedaren då äpplena är ganska små,
så de går ner i maskinen. Jag använde den som skär de fina bitarna (finns två lägen).
Lade utspritt på plåtar och strödde på kanel,
ugnen satte jag på 90 grader.
Efter de varit inne cirka 1h så vände jag på dem och stoppade in
de i ugnen igen 1h. Jag förvarar de sedan i en plåtburk (använd inte plast).
I morgon ska jag fortsätta och få blir det kardemumma och mer kanel.
Gott!
Åååååhhhh gott! Aldrig tänkt på att man kan göra chips av äpplen. Smart!
GillaGilla
riktigt mumsigt! Bara att sätta igång och göra några chips Tina! De blir lite mjuka efter de varit krispiga. Men fortfarande goda 🙂
GillaGilla