On my needels

Jag bestämde mig för att vara med i en KAL, Knit along, som heter Box O’ Sox KAL gjord av Voolenvine på Ravelry. Idén är helt enkelt att man ska sticka 12 par sockar och då till sig själv! En ego KAL. Jag har inte stickat många sockar till mig själv, många har jag gett bort men nu är tanken att jag ska ha en låda som jag sedan ska fylla med 12 egenstickade sockar. Det startade egentligen i januari 2016 och tanken var då att sticka 1 par per månad men jag upptäckte ju denna KAL nu, så jag kör en egen variant där målet är att sticka 12 sockar till mig själv, på obestämd tid (typ).

Inspirationen till det första paret som jag nu ska sticka fick från naturen. Hösten är så fin och jag var sugen på att ticka sockar i ett halloweenigt garn där mönstret påminner om höst. Oktobersockar helt enkelt!

Eftersom det är mönster med löv där man kombinerar aviga och räta maskor ser sockarna lite bulliga ut men när man tar på sig dom ser de så fint ut. Efter jag stickat de klart ska jag blocka de så att mönstret framhävs fint.

Garnet köpte jag av Yll o Tyll. Jädrar anamma vilken snabb leverans, mäkta imponerad. Det är Sandnes garn Sisu. Stickar sockarna tå upp och lövmönstret hittade jag på Ravelry och det heter Autumn Fires av La Maison De Saba.

Kan knappt bärga mig till att få vika ihop dessa i min egna Box O Sox låda!

autumn-socksautumn-socks-2

3 tankar om “On my needels

  1. Ping: Socka nummer två till lådan | Foto & Hobby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s