Bebis första tid – del två

I inlägget innan, det här, så skrev jag vilka saker vi hunnit fixa till bebisen. Nu kommer listan med saker som vi skulle behöva fixa.

Innan bebisen kommer:

  • Babyvakt. Ja, vi har en babyvakt men, vi vill ha en till. En helt trådlös (babyenheten ska också vara trådlös) och som har termometer. Varför vi vill ha en sådan är för att vi vill ha den då vi åker bort och när vi har bebisen ute i vagnen. Perfekt att kunna se tempen så det inte blir för varmt på sommaren. Har dock inte hittat någon än till en rimlig peng. Frågade om hjälp på jollyroom också men det kan jag säga, det gav ingenting. Först säger hon de har massa och skickar ett exempel, jag läser och nej, den har sladd på babyenheten. Hon skulle återkomma med nytt tips men säger då, att de inte har någon sådan. Jag vet dock att de har en sådan enhet! Då skickade jag tillbaka att, jo men den här då? Tror hon skämdes lite. Ska nog kika i vår lokala butik om de har en, eventuellt att vi köper en begagnad.

  • Babyskydd. Vilken djungel! Vi har ännu inte skaffat något babyskydd än och vem vet, tänk om bebis kommer tidigare? Det känns som att just babyskydd är ganska viktigt så vi får hem vår unge från BB.

  • Barnvagnsmobil. En sådan planerar jag på att virka!

  • Babyfilt. På gång med en stickad filt i baby merino men ska också sy några filtar. Tyget finns!

  • Mitt första år – bok. Så svårt att bestämma sig för en bok över nätet. Kollade snabbt då jag var i Stockholm men hade lite bråttom så hann bara kika i en affär. Fastnade inte för någon då. Får kika vidare. Det är roligt med böcker som fylls i och där foton kan klistras in. 

  • Skötbädd. Ja, vi har själva skötbordet men måste komplettera med en skötbädd. Bara att beställa! Har sett en på jollyroom som jag tror ska passa bra till det gråa skötbordet. 

  • Nappflaskor. I glas tack! Så smidigt att diska och så mycket bättre än plast. Sett att det finns sådant där startkit med 4 flaskor i olika storlekar. Det får kanske bli ett sådant.

  • AmningsBH. Vet ju inte om jag kommer att kunna amma men det vore skönt att ha i alla fall 1-2st BHar för amning om det är så att allt funkar för jag gissar på att brösten ska poppas fram inte bara en, två eller tre gånger om dagen.

  • Modersmjölksersättning. Ett litet paket bara, för tänk om amningen inte kommer igång som den ska, vi vill ju kunna mata vårt barn och inte tänka på att vi måste flyga in på affären det första vi gör.

  • Engångsblöjor. Vi måste, trots att vi vill köra på tygblöjor, ha några engångsblöjor i backup hemma. Så vi kan känna in och testa så det funkar bra för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s