Algae mössa

När jag såg den här mössan på Ravelry så blev jag genast sugen på att sticka den! Eftersom jag försöker minska min garnstash och lovat mig att alltid kolla lagret innan jag köper nytt så fick det bli garn jag hade hemma. Jag har, som jag nämnt i podden, börjat skriva in min stash i Ravelry (oh gosh det tar tid!). Hur funkar det då?

Algae

Jo så här. Jag får förslag på garn utifrån min stash men förslagen baserar sig bara på vad andra har använt. Jag kan alltså ha ett passande garn, i rätt tjocklek, men det anger den inte som förslag. För att matcha från övriga stashen får jag helt enkelt gå in i min garnstash och sortera det jag har på garnvikt/stickfasthet. Vilket jag tycker är en funktion som saknas. Jag skulle vilja att den ger förslag på garn baserat på rätt stickfasthet, oavsett om någon tidigare använt det eller ej.

Det som är så bra med att spara alla garner i stash är att jag får bättre koll. Jag kan kolla på garnlagret på distans. Det går att sortera och få en bra överblick. Det är även bra att koppla garn från stash direkt till projekten, då kan jag väga och hålla koll på hur mycket som gått åt och hur mycket jag har kvar.

Ha en trevlig fredagskväll!
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s