Vecka för vecka

Gravid vecka för vecka, vecka 37! Nu känns det som att magen har exploderats!

Nu har 91% passerat och det är 25 (!) dagar kvar till BF! (byter egentligen vecka på fredagar men skriver nu, söndag (v36+2)
Undi är nu lika stor som en vintermelon. (Jag fick lova att googla på vintermelon för att se hur de såg ut)

v37

Mående:
Revbenen försätter att ömma, väääldigt mycket. I fredags var det som att huden domnade bort vid revbenen. Jag misstänker att det gör ont för att barnet trycker hårt på insidan. Hoppas verkligen att den sista tiden ska gå fort eller att trycket minskar. I övrigt mår jag bra och känner mig pigg. Vill göra så mycket och försöker hinna med att pyssla inför bebis ankomst.

Cravings:
Kalla saker är fortfarande på topplistan. Kalla vindruvor, apelsiner och kallt vatten. Det har blivit en del glass på sistone men jag tror att min mans cravings bidrar till det. 🙂

Vikt och kropp:
Jag har inte känslan av att jag är tung men jag vet väl att jag har pluffsat på mig åt alla håll. Jag tycker jag promenerar på i rask takt och har energi att fixa saker hemma. Det bästa för revbenen är att röra på mig eller ligga raklång, fast det gör inte att jag slipper smärtan för det, bara att det blir mindre. Längtar sååå tills jag får äga min kropp själv igen. Drömmer om härliga löpturer, hårda träningspass och svettiga promenader.

V37. Härligt att få svettas på gymmet

Hormoner: 
Inget speciellt mer än att jag har börjat få en svag rand över naveln, en så kallad Linea Nigra. Den är inte jättemörk utan svagt mörkare färg än hudfärgen.

Övrigt: 
I måndags var vi hos BM för att gå igenom förlossningen. Det mötet tar lite längre tid än de övriga träffarna. Hon frågade allt om hur vi kände inför förlossningen, hur jag tänkte gällande smärtlindring, hur jag ställer mig till amning med mera. Berättade även hur vi skulle agera när det väl var dags. Sedan kontrollerades bebismagen. Bebisen gick ner på kurvan igen från att ha stuckit iväg uppåt en aning förra träffen. Det var dock så lite så det var inget som krävde vidare kontroll eller så. Hjärtljudet var högre än förra gången, runt 140 men hon trodde det var för att bebis var vaken (har legat runt 140 alla gånger förutom gången innan denna då den låg på 126). Mina värden med puls och socker låg på bra värden.

I helgen ska vi försöka fortsätta packa förlossningsväskan, teckna en barnförsäkring och… och.. det var en tredje grej också men den har jag glömt bort. 🙂

Pysslat:
I veckan har jag sytt en babywrap till babyskyddet. Jag tror det blir perfekt för våren och sommaren då en overall/åkpåse kommer vara för varm! Jag har även tvättat upp lite bebiskläder vi fått gratis av en på köp och säljsida.
Sydde även ihop 14par amningsinlägg, nu är jag kittad! 🙂 Har pysslat ihop en mössa och vantar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s