Vecka för vecka

Gravid vecka för vecka, vecka 38!

Nu har 92,8% passerat och det är 20 (!) dagar kvar till BF!
Undi är nu lika stor som en pumpa.

Mående:
I början av veckan mådde jag bra! Jag gick på spinning på måndagen, 45 minuter och det gick fint. Bättre än jag trodde faktiskt men sedan på onsdagen vaknade jag med halsont, snuva och huvudvärk. Förkylningen är ett faktum. Daniel har varit förkyld i ungefär en vecka och många på jobbet har varit sjuka. Det var nog bara en frågan om när jag skulle bli sjuk.

Natten till idag vaknade jag vi 01.00 och trodde jag skulle spy. Kallsvettig satte jag mig upp i sängen för att invänta att det skulle lägga sig. När jag då satt där på sängkanten började jag känna mig yr. Kunde som tur var somna om ganska snabbt efter det.

Cravings:
Kalla apelsiner och vindruvor känns gott!

Vikt och kropp:
Det gör ont i vänstra sidan av magen, nedanför bröstet vid revbenen. Det är som innan alltså, det svider, bränner och ömmar på huden när jag rör där. Känner mig fortfarande inte så stor och otymplig.

Gav kroppen iväg några signaler i söndags? Jag fick under kvällen molande mensvärk under en längre tid. Det gick sedan över men senare kom det tillbaka, kraftigare men kortare. Förvärkar? Känner även skillnad i magen, det uppkommer ofta en stickade och tryckande känsla neråt mot underlivet.

Hormoner: 
Jag tror att det kan vara början på någon bristning på magen, vilket fick mig att gråta i går. Jag har väl hela tiden varit rädd för att jag ska få just bristningar på magen, det känns bara inte roligt att få det. Att se ett litet märke (som kanske inte ens kommer bli en bristning) medans man är gravid och dessutom förkyld, kan skapa stora reaktioner, just saying. 🙂 Daniel tröstade mig och jag får nog bara försöka tänka bort de där.

Bild från idag, v38 (37+0)

Övrigt: 
Jag har börjat drömma väldigt livliga drömmar och vaknar till och från på nätterna.
Var på föräldrakurs i måndags, då pratade hon mycket om förlossningen och olika smärtlindringar. Igår var vi iväg på en kurs som hölls på medborgarskolan ”Slappna av och låt kroppen föda”. Det var nyttigt att gå på annat än bara landstingets träffar. Den var bra och vi tycker att vi fick med oss mycket därifrån.

Pysslat: 
Börjat sticka på ett par söta hängselbyxor som jag tänkte skulle vara fina att ha på bebisfotograferingen. Virkat ett sött blommigt pannband om Undi visar sig vara en tjej. Även virkat ett matchande band som napphållare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s