Oväder & mysig morgon

Det vräkte ner regn under natten och förmiddagen. Inte för att tala om blåsten, oj vad det blåste. Det knakade rejält i huset under natten och jag tycktes höra dörren till tvättstugan och nya utbyggnaden stå och slå. För er som inte följt bygget så har vi varit utan dörrar till nya entrén och utbyggnaden då det strulat med företaget vi beställt ifrån. Därför har vi haft en provisorisk glasdörr monterad till utbyggnaden som varit svår att stänga helt.

Frågade Daniel mitt i natten om han reglat dörren ordentligt innan vi lade oss och ja de hade han gjort. När vi i morse kom ut så fick vi se dörren ligga på marken och glassplitter överallt. Den hade alltså stått och blåst upp och tillslut blåst av och fallit till marken. Suck. Nu får det vara nog med strul! Dessa dörrar har medfört så mycket motgångar, irritation och kostnader.

Jag och tjejerna tog en mysig morgon med egengjord Play do. De gick fort att göra degen och Cornelia roade sig med den läge. Det blir ganska mycket deg på en sats så det skulle ha gått att dela upp och göra fler färger direkt men i receptet skulle färgen blandas i vätskan vilket gjorde att allt blev i samma färg. Nästa gång ska jag testa blanda i färgen efteråt.

Sedan gick vi ut och lekte trots regnet. Hon älskar att vara ute oavsett väder, vilket är väldigt roligt! Trots det känner jag att jag måste samla på mig mer tips och idéer på inomhusaktivering. Det känns som vi gått igenom många olika aktiviteter under de 4,5 månad hon var hemma från förskolan. Allt från baka, klippa papper, bygga koja, rita, leka kurragömma, lägga pussel, laga mat, bygga torn med mera. Har ni nåra tips?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s