Manos del Uruguay

Garnet är en gåva från Järbo Garn.

Ett rättvisemärkt garn!
Jag har fått hem tre härvor av garn från Manos del Uruguay, ett garn som tillverkas av kvinnor i ett kooperativ. Dom spinner och handfärgar garnerna för hand och den kvinna som tillverkar garnet signerar det! Kooperativet startades för att hjälpa kvinnor ekonomiskt och socialt. På grund av detta känns garnet extra värdefullt, extra fint och helt klart ett hantverk från början till slut!

två av garnerna nedan är nyheter för mig. Alegria, de lila-rosa-blåa, de har hag härvor av hemma men i andra kulörer. dock har jag inte stickat i de ännu. De blåa garnet är Alpaca Heather, ett ull och alpacagarn. Mohairgarnet är ett mohair och polyamidgarn. Det syns dåligt på bilden men det garnet har diskreta skiftningar i sig i olika färger som rosa, lila och mintgrönt.

Jag har designat två sjalar i garn från Manos del uruguay som finns gratis på järbo och ravelry! Nedan syns ”Vindens frihet” vilket är mitt första mönster. Den är stickad i Serena vilket är en bomull och alpaca blandning.

Nästa design är ”Lägereldssjal”, en stor och lång sjal som stickats i garnet Silk blend. Ett väldigt mjukt garn som består av merino och silke.

Nu ska jag ta en funderare på vad för något kul jag ska sticka av detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s