Julafton

Julafton, en dag då målet är att umgås, stressa minimalt och äta sig proppmätt. I år lyckades vi med allt detta tycker jag. Vi började med att äta en grötlunch. Då alla var mätta och belåtna så blev det en stunds socialisering. Barnen gick ut och åkte lite pulka, det var så kallt så det blev inge länge. Under tiden var några inne och tog det lugnt.

Inspekterar dukningen

Vi var totalt 16 st inklusive barn. Yngsta på 7 månader och äldsta hela 91år. Sedan var det också 3st fyrbenta rackare. Nu när vi kunde sitta och utnyttja tillbyggnaden så kunde vi duka upp ett långbord där alla rymdes gott och väl. Det fattas detaljer som fönsterbrädor med det ska vi ta tag i nu efter jul.

Oj vad vi åt! Vi sa innan ”vi kör lite av allt”, men vad svårt de är alltså! Det blir alltid för mycket av allt ändå. Efter vi ätit grötlunchen så blev det kaffe och lite julgodis. Till middagen dukades hela stora julbordet upp. Efter en liten paus sedan så åt vi pepparkakor och mögelost till glögg. Vi satt och mös i sofforna och pratade strunt. Pappa, Daniel och storebror tog en bastu där på kvällskvisten också.

Kusinerna, så fina dom är och så bra de leker i hop. Här hjälps de åt för att sätta upp smällkarameller i julgranen. Så gulliga i deras julklänningar. 🙂 De höll i länge in på kvällen och avslutade med paketlek innan läggdags.

Här har vi en annan goding som är så himla glad jämt. Nästan jämt i alla fall. Hon smakade på tomtegröt och lite leverpastej för första gången. Hon kröp runt överallt på golvet och var så nöjd med att få allas uppmärksamhet. När tomten kom satt hon i sin stol, nöjd och belåten över att få pillra på med sina paket och snören.

Det var spännande när tomten kom men ingen blev rädd. Då det var många julklappar så delades det ut paket ett bra tag. Alla barn blev nöjda med deras presenter och de blev nästan mätta av att öppna dom. Cornelia sparade ungefär 7st till idag, hon ville ju bara börja leka med det hon öppnat.

Stort tack för den här julen. Det är så mycket att umgås med familj, se barnens glädje och äta gott.

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s