Växasäng och läsning

När Cornelia fick sitt rum så ställde vi in en gammal växasäng som Daniels farfar haft. Vi tror han har haft den i alla fall, det står hans namn inuti den. Den var varken bred eller lång men väldigt söt med en målad pojke och en kanin vid fotändan. Cornelia har sovit väldigt bra i den från dag ett, tror inte det är till en nackdel att den är smal utan de kan hjälpa till att de de känns omhuldat och tryggt.

För några veckor sedan var de dock dags för en större säng, en växasäng. Dock stötte vi på problem då sängen skulle in på hennes rum. Den rundade bakre delen av sängen gick inte in mellan dörröppningen. Jag och pappa försökte först med att kapa benen och sätta fast islagsmuttrar och gängstång. Det gick inte alls, benen blev åt skogen för rangliga.

Vi fick istället kapa av en bättre begagnad sopkvast, borra stora hål i fötterna och knacka ner de avkapade kvastpluggarna. Det gick bra, eller i alla fall okej. Benen sitter där de ska men det var svårt att få de estetiskt snyggt men den detaljen lever vi med! 🙂

Vi fortsätter att läsa för Cornelia varje kväll i stolen bredvid hennes säng. Det är en mysig stund och hon gillar att lyssna på sagor. Boken ”Arne Alligator och den försvunna floden” har lästs de flesta kvällarna de senaste 365 dagarna och boken har fått lösa sidor, redan! På sistone har vi försökt variera böckerna och ett bra tips för att få in nytt till läsningen är att låna från biblioteket. Jag älskar verkligen biblioteket och lånar böcker ofta till mig själv. Nu har jag tagit med Cornelia två gånger till biblioteket och hon får välja ut böcker själv (de har varit nära att vi kommit hem med hela biblioteket så lite har jag fått parera :P)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s