Den ofrivillige tovaren

Det är jag det!

Det blev ett mameluckuppror och alla stickade mamelucker. Ni som hängde med i svängarna då vet precis vad jag menar men för er som inte känner till det så kommer en kort förklaring här. Maja Karlsson har designat ett mönster för ett par mamelucker. Detvisade sig senare att Drops design designade ett par väldigt snarlika mamelucker och stickvärlden gick ut i uppror över denna plagiering. Tittar man på vissa av Drops mönster så är de väldigt lika andra mindre men även större designers mönster, fräckt!

I alla fall så var vi många som stickade mamelucker utifrån Majas mönster för att visa vår ståndpunkt. Jag stickade ett par i garn jag hade hemma, Alpaca fine av Viking of Norway. Sedan broderade jag på en fågel och blev supernöjd!

Av någon anledning hade jag slängt mina mamelucker i tvätten. Jag vet inte vad jag tänkte eller om jag överhuvudtaget tänkte? I alla fall så fick de hänga med på en tvätt i 40grader plus en omgång torktumling. Jag visste inte när jag startade maskinerna att de hängt med utan när jag plockar ur torktumlaren så ser jag något grönt ihoptossat ligga i tumlaren. Innan jag tordes ta ut den ihopskrynklade kumpen satt jag och funderade och tittade och funderade igen på vad det kunde vara där inne som tovat ihop sig. Sedan när jag insåg, oj vad jobbigt det blev.

Nu funderar jag på ett par nya. För jag behöver ett par i mitt liv. De värmer så gott när vi är i fjälls och åker skoter och skidor. De nya ska få längre lår och det är kanske bäst att jag stickar de i ett superwashbehandlat garn?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s