Filten August

Förra sommaren besökte vi Daniels kunsiner i Västerås och ena kusinen skulle få sitt första barn några veckor efter vi varit där. I sista stund, som vanligt, så kom jag på att ”något stickat att ge bort kanske hade varit kul”. När idén kom så var jag i sommarstugan med tjejerna, mamma och pappa. Lämnade Cornelia men tog med mig Julia som bara var 1-2 månader och åkte till närmsta garnaffär i Nordmaling.

Det har blivit som ett obestämt måste att åka till Olofsfors garn och tyg när jag är i sommarstugan, vare sig jag behöver något eller ej. Hon sålde ut ett fint, mjukt garn från Sandnes som jag fastnade för och bestämde mig för att göra en filt i. Det kändes som mitt i prick för de fanns bara i två färger och de färgerna skulle passa så bra då de inte visste könet på bebisen.

Tynn alpakka är som höres tunt. Jag kände att det kunde bilen utmaning att hinna sticka en filt i tunt garn och tunna stickor på bara en vecka. Alla andra projekt hamnade på paus (jag känner igen de här så väl för de händer ofta) och jag lade allt fokus på filten.

Den hann bli färdig, med någon timma till godo! Phew.

När min vän Emilia väntade barn i sommar så ville hon så gärna sticka filten till bebisen. Där fick jag en teststickare och en spark i rumpan för att göra klart mönstret. Nu, några månader efter att bebis är här så har jag äntligen publicerat mönstret. Här på Ravelry hittar ni den! Med koden TILLENLITEN så får du 20% rabatt till den 15 oktober!

Bild @stickmanick

Då Tynn Alpakka inte går att få tag på så lätt (tror de slutat tillverkas) så stickade Emilia det i Sandnes Sisu. Hennes blev såååå fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s