Fick frågan om ja inte kunde lägga ut recept på rabarbersaften., självklar kan jag det!
Mamma gjorde så här för att få 1 liter rabarbersaft.
1kilo skalade och rensade rabarber
7dl vatten
6dl strösocker per liter avrunnen ”saft” från rabarbern
ev. 1krm natriumbensoat
1. Koka upp vatten i en stor kastrull.
2. Skär rabarbern i mindre bitar och låt koka i vattnet cirka 15 minuter.
3. Sila sedan rabarbern med en silduk, (trädde silduken över ett durkslag )och låt den självrinna i cirka 1 timme.
4. Mät upp mängden rabarbersaft så du vet hur mycket socker du ska använda. Blanda det i en kastrull.
Koka rabarbern med sockret under omrörning i 5 minuter.
5. Skumma saften
(6. Ta lite saft i ett glas och rör ner natriumbensoaten i det och rör sedan ner i kastrullen med övriga saften.)
7.Häll upp saften på rena flaskor och förslut.
Så, nu har du en goood rabarbersaft! 🙂
Har fått smaka ,den var jättegod .Vi får väl se om jag kan få till någon flaska själv också 🙂 MaL
GillaGilla
Det tycker jag att du ska göra (:
MUMS
GillaGilla
Tack, ska testa i morrn 🙂
GillaGilla
Ja gör det och berätta sedan hur den blev, om den smakade sommar:D
GillaGilla
De vart en riktigt bra saft, testade även att koka rabarbern med en vanlijstång, vilket smakade underbart! 🙂
GillaGilla
Åhå vad bra!
Härligt, de ska testas! Älskar ju vanilj å de går ju bra ihop med rabarber (:
GillaGilla
Kanon! (:
GillaGilla