Den ultimata jackan

Resan har varit ganska lång. Vi i den lokala KAL-gruppen föll direkt när vi såg Gryten i Järbos kollektionssläpp förra våren. Köpte garn direkt då mönstret släpptes men sa att ”vi startar upp den i augusti, färdig lagomt till hösten” Jo tjena.

Augusti kom och peppen för gryten hade svalnat. Det dyker upp så mycket annat roligt att sticka på och det är ganska svårt att få en gemensam start med så många med i gruppen som vi är. Några hopapde av gryten medan andra körde igång, i slutet av augusti.

Vi satte inte några datum och hållpunkter som vi gjort vid tidigare KALar. Datumen gör att den som stickar snabbare eller prioriterar KALen före andra projekt, kan få fortsätta sticka vid angivna datum istället för att vänta in de som väljer att sticka på annat och ”hamna lite efter”. Det har fungert fint tidigare och slutsatsen från denna KAL är att sådana hållpunkter behövs. Annars blir projektet liggandes allt för länge.

Efter nyår satte vi dock lite eld i baken på varandra, det var dags att färdigställa gryten så vi kunde starta upp en ny KAL tillsammans. Nu när Gryten äntligen är färdig så tror jag att vi alla kan vara enade om en sak, att trots att resan varit lång och bitvis supertrist, så är detta ett underbart plagg att ha färdigt! Den är såååå skön (nä, jag är inte sticksigkänslig) och det är verkligen den perfekta vårjackan!

Funderar du på att sticka en Gryten? Förbered dig på en lång resa som är värd allt!

Här hittar du till Gryten på min ravelry.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s