En seg start

Vi, jag och min svägerska, laddade för denna odlingssäsong. Det skulle bli den bästa genom tiderna. Vi skulle ligga stegen före, kunna plantera ut försodlade plantor, skörda tomater tidigare än åren innan och ha en rabatt full med blommande blommor. Hur blev det då?

Nu är vi inne i augusti, sommaren går lika fort som alltid och jag önskar verkligen att jag kunde förlänga den med i alla fall en månad. Det är så mycket roligt jag vill göra på sommaren men tiden bara rinner iväg. Trots detta har jag försökt påta på i trädgården på kvällarna efter att barnen lagt sig.

Det gror i landet, det börjar komma många blommor nu, salladen är väldigt fin och morötterna är på gång. Tomaterna på friland ser så buskiga och fina ut, fänkålen börjar se redo ut och ärtorna producerar. Det är statusen just nu, men den statusen skulle jag ha velat ha tidigare. Jag tycker det har gått så segt och i början hände ingenting. Vann vi på att förodla så mycket och vad ska göras annorlunda till nästa år?

Svaret blir nej! I början av säsongen är det så mycket som ska göras samtidigt, skola om, preppa bäddar, avhärda och vattna. Att kunna dra ner på momenten som är samtidigt skulle underlätta mycket. Speciellt då vi i maj har två födelsedagsbarn att styra kalas för inom loppet av två veckor.
Därför ska jag till nästa år:
– Inte förodla det som med fördel direktsås
– Odla alla tomater på friland och detta tidigare. Även testa att direktså tomater utomhus!?
– Lärdom från två somrar, att inte odla dill tidigt på säsongen, den blir så mycket finare om den sås senare.
– Odla inte rotselleri då vi inte använder det. Hellre mer morötter!
– Våga avhärda tidigare
– Driva upp utomhus i växthuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s