>Tittar närmre på spindlar

>

Denna helg handlar det om spindlar!

Australien vimlar av olika djur och kryp. Det finns så många söta djur men, även världens farligaste!
Ta en närmare titt på djuren tillsammans med oss!

Red back
Känner du igen som svarta änkan fast med en röd prick på rumpan. Det är inte en stor spindel och inte heller en så livlig. Det tar åt mycket energi att producera giftet och då är de trötta och anfaller ej ofta.
Är den farlig och vad är det som händer? Giftet, latrotoxin, är ett starkt nervgift som vid bett gör att signalsubstanserna mellan synapserna i hjärnan ökar och gör att man får stora smärtor och svåra kramper. Barn, äldre och sjuka kan dö av denna spindel. Man kan klara sig och då dämpas symtomerna efter 3 dygn utan någon behandling.
Efter introduktionen av motgift har inget känt dödsfall skett.
Område? Hela Australien!
Var brukar de gömma sig? I mörka lådor, burkar och torra ytor.

White taile spider

Farlig? När den biter kan du få stora blåsor på huden, bränner och gör jätte ont men den är i flesta fall ej dödlig.
Var brukar de gömma sig? I sängar och kläder.
Område? Hela stora Australien!
Vad händer då?När den biter kan du få stora blåsor på huden, bränner och gör jätte ont men den är i flesta fall ej dödlig. Om blåsan spräcks kan det blir ett öppet sår, såret kan spridas och bli större, iflammerat och rött. Det kan ta flera år innan såret läker.
Efter introduktionen av motgift har inget känt dödsfall skett.

Funnel web spider

Funnel-web spider, hane
Område?I Victoria och runt om i New South Wels, ofta runt Sydney området.
Farlig? Japp, det är den mest dödliga och aggressivaste spindeln. Den bär på ett av världens farligaste gift. Man måste ringa ambulans så fort man blivit biten. Du får hjärnskador sedan dör du.
Vart brukar de gömma sig? Dom brukar oftast hittas i skor, kläder, i husen och i poolen. De kan överleva i vatten ett dygn. Många blir bitna när de ska ta bort spindeln ur poolen.
Vad händer då? När den biter sitter den fast i huden på grund av dess stora gaddar, så man kan inte skaka bort den utan måste rycka bort spindeln.
Det finns ett fall där en liten flicka dog 15 minuter efter hon blivit biten.
Efter introduktionen av motgift har inget känt dödsfall skett.


/Anna & Elias

Nästa vecka: Australiens farligaste ormar.
(bilder google)

4 tankar om “>Tittar närmre på spindlar

  1. >Hej :o) Så roligt att du fick lite inspiration. Fick leta runt lite för att hitta till din blogg, länken som du skriver i kommentaren på min fungerar inte, tänk på att skriva http:// istället för www. för annars fungerar det inte. Spännande med avokadofarm, avokado som är så smarrigt. Okej, vad tråkigt att de har så trist matkultur, uscha jag skulle inte klara mig, jag vill ha grovt bröd, massor med ingredienser och riktig hemlagad mat! Lycka till!

    Gilla

  2. >Lite scary med så mkt maffiga spajderzz!! :O Just när dom trivs i kläder, skor, sängar och sånna mysiga ställen! Huvva! :SMen man kan ändå inte sluta fascineras av dom! 🙂

    Gilla

  3. >usch,vad hemskt, hemskt, otäckt det låter med så väldigt giftiga spindlar!!Ni aktar väl er väldigt noga,skakar sängkläder o tömmer skorna,Har snart myggsäsongen här hemma,och då är ju det bara lite klåda om man blir biten….:)Ma L

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s